Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Украйна ще уволни всички началници на военни окръжия

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога разгласи, че ще бъдат освободени от служба началниците на всички регионални военни центрове за набиране на военнослужещи в Украйна заради опасения от корупция, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11429
Зеленски съобщи, че инспекция на украинските военни окръжия е разкрила признаци за злоупотреби със служебно състояние, вариращи от нелегално обогатяване до прекачване зад граница, макар военновременната възбрана, на мъже, подлежащи на готовност.

„ Тази система трябва да се ръководи от хора, които знаят тъкмо какво е война и за какво цинизмът и подкупничеството по време на война е държавна измяна “, сподели той.

Киев трансформира битката с корупцията в собствен основен приоритет във войната с Русия и процеса за присъединение към Европейски Съюз.

Зеленски разгласи, че главнокомандващият украинските сили ген. Валерий Залужни ще бъде претрупан с осъществяването на решението, и че новите претенденти за освободените длъжности първо ще бъдат проверявани от службата за контраразузнаване СБУ.

Осемнадесет месеца след началото на войната с Русия Украйна се сблъсква с провокации при попълването на персоналния състав на армията, която от време на време е разтърсвана от кавги, разкриващи корупция и неприятни практики при набирането на военнослужещи, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР